Bent u op zoek naar een interieurarchitect in Oostham? Dan raden wij u aan zeker verder lezen. Over smaak kan men eindeloos blijven discussiëren, maar over bepaalde zaken valt niet te twisten. Foute kleurencombinaties, overvolle kamers, koude ruimtes, misplaatste eyecatchers,… Het overkomt de beste. Behalve de interieurarchitect. Hij of zij zorgt er beroepsmatig voor dat uw woning straalt dankzij een uitgebalanceerde interieurinrichting. Dit kan gaan over simpelweg interieuradvies, of over de totale renovatie van uw huis. Van interieurbouw tot binnenhuisarchitectuur, kleuradvies, duurzame materialen, meubelen op maat en raamdecoratie: de interieurarchitect ondersteunt uw project in Oostham van a tot z. De mate waarin de binnenhuisarchitect betrokken is, bepaalt u zelf naargelang uw budget. Laat uzelf overtuigen en inspireren door vakkennis en prachtige ontwerpen.
Waarom offertes vergelijken slim is?
Wij snappen dat het lastig is voor een particulier of bedrijf om inzage te krijgen in de prijzen en tarieven van interieurarchitecten. Ook in Oostham zijn er meerdere interieur experts om in te huren voor uw project. Wij hebben ontdekt dat de meeste mensen een firma inschakelen op basis van prijs. Daarna komen vaak pas de referenties, reviews en gerealiseerde projecten. Bij ons kunt u binnen 2 minuten een offerteaanvraag doen om zo verschillende offertes aan te vragen van interieur specialisten bij u in de regio.
Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten van uw interieurproject besparen.
Profiteer van scherpe offertes
Doordat de verschillende firma’s weten dat er waarschijnlijk ook concurrenten azen op uw project zullen zij een scherpe prijs neerzetten. Zij baseren de offerteprijs op de gegevens die u in de offerteaanvraag zet. Wees daarom volledig zodat de interieurarchitect uit Oostham een goed beeld heeft van het project!
Interieuradvies
Bent u uw huidige interieur beu? U wilt het opfrissen maar niet alles vervangen? Bestaande meubelen anders plaatsen of hergebruiken? U bent op zoek naar ’de’ stoel of zetel voor uw interieur, dan helpen wij u graag met het vinden van interieuradvies.
Kleuradvies
Welke kleur zal ik gebruiken? Op welke muur zal ik die kleur aanbrengen? Ik wil mijn ruimte groter of net kleiner laten tonen, welke kleur gebruik ik dan best? Nog meer van deze vragen? Dan is een kleuradvies hetgeen u zoekt.
Lichtadvies
Wil ik een opbouwspot of inbouwspot? LED, halogeen of TL? En hoeveel zal ik er voorzien? Ik zoek een leuke pendel? Is een staande lamp hier wel gepast? Wanneer u met deze vragen zit, bent u op zoek naar lichtadvies.
Een uitleg van de verschillende titels
What’s in a name? Heel wat mensen kennen de benamingen interieurarchitect en binnenhuisarchitect, maar ze weten niet precies wat het verschil is. Laat staan dat ze weten wat een interieurvormgever of interieurstylist nu juist doet. Het klinkt wel allemaal erg interessant. Een creatief beroep waarbij er met designmeubels wordt gejongleerd. Of toch niet helemaal. Om wat duidelijkheid te scheppen vindt u hier een overzichtelijke uitleg die u helpt het bos door de bomen te zien.
Interieurarchitect of binnenhuisarchitect?
Interieurvormgever
Een interieurvormgever heeft een bachelordiploma, terwijl een binnenhuisarchitect of interieurarchitect een masterdiploma bezit. De titel ‘interieurarchitect’ is daarom ook beschermd. In Nederland moet u hiervoor ingeschreven zijn in het architectenregister. In België is de titel niet beschermd, ondanks het jarenlange lobbywerk errond. De interieurvormgever kleedt ruimtes aan, maar is niet betrokken bij verbouwingen of renovaties. Een interieurvormgever is dus enkel bezig met interieurinrichting.
Interieurstylist
Nog een titel! Een interieurstylist in Oostham geeft vorm aan ruimtes. Hij of zij geeft interieuradvies over de styling en decoratie. In principe is dit hetzelfde als de interieurvormgever, al beperkt de -stylist zich tot de laatste fase, namelijk het inrichten en het creëren van de sfeer. Hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met de nieuwste modetrends in interieurstijlen, kleuren, design, materiaal,… Dit diploma kunt u verkrijgen na een eenjarige opleiding. Meer weten over wat een interieurstylist doet? Lees er hier meer over.
Waarom kiezen voor interieurinrichting?
Een huis of bedrijf bouwen of verbouwen kost heel wat geld en energie. Bovendien staat het leven ondertussen niet stil. De dagdagelijkse beslommeringen gaan gewoon door. Hierdoor kan het moeilijk zijn om, tijdens het (ver)bouwen van uw huis in Oostham, nog na te denken over interieurinrichting. Een binnenhuisarchitect helpt u hier graag bij. Hij of zij houdt rekening met uw wensen, en houdt alles van begin tot einde in het oog, zowel op technisch als conceptueel vlak. Zo is uw inrichting de absolute kers op de taart.
Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten van uw interieurproject besparen.
Wat doet van een interieurarchitect?
Tegenwoordig vindt u overal interieuradvies. In woonwinkels, woonmagazines, op Pinterest, bij uw vrienden in Oostham,… De inspiratie vliegt haast rond uw oren, maar vage ideeën daadwerkelijk uitvoeren is een ander paar mouwen. Interieurarchitecten vertalen deze ideeën naar concrete plannen en interieurvormgeving. Daarbij houden ze rekening met mens, milieu en budget. Als professionals geven ze uw ruimte een eigen identiteit. Ze zorgen voor een mooi geheel dat een bepaalde sfeer uitademt. Zo kan een winkel gebaat zijn met een rustgevende en minimalistische interieurinrichting. Alles moet op elkaar aansluiten: muur, vloer, kleur, materiaal,… Interieurarchitecten in België kunnen zich aansluiten bij: De Associatie van Interieurarchitecten (AiNB) en in Nederland: de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI).
Vloeren
In eerste instantie denken mensen vaak niet lang na over een vloer. Het wordt niet zo belangrijk geacht. Toch kan uw vloer de interieurinrichting maken of kraken. Een vloer dient zowel sfeer te creëren als praktisch te zijn. Zo wilt u bijvoorbeeld liever geen tapijt liggen in een vochtige ruimte. In de slaapkamer of woonkamer is een zachte ondergrond dan wel weer gezellig en rustgevend. Krijgt u veel volk over de vloer, en zal er vaak over de vloer gewandeld worden? Dan kan een gietvloer helpen. Deze slijt niet snel en is erg onderhoudsvriendelijk. Uiteraard zijn nog een heleboel andere opties. Denk maar aan natuursteen, parket, laminaat, tegels,… Interieurvormgeving gaat ook over vloeren.
Totaalinrichting/renovatie
Bent u van plan om uw woning of bedrijf in een volledig nieuw jasje te steken? Een totaalrenovatie gaat van het leggen van een nieuw dak, nieuwe isolatie, tot het vervangen van de ramen en het maken van meubels op maat. De hele woning in Oostham wordt onder handen genomen. Dit vraagt voor een totaalvisie over interieurvormgeving. Een interieurarchitect kan u hierin bijstaan. Hij of zij heeft de nodige technische expertise in huis.
Behang- en schilderwerken
De ene muur is de andere niet. Wilt u een mooi likje verf of een leuk behangpapier geven aan een ruimte? Dan is enige ervaring vereist. Sommige muren moeten opnieuw bepleisterd worden, of dienen opnieuw van een primerlaag te worden voorzien. Dit zijn belangrijke ingrepen. Doet u het niet, dan kan het zijn dat de verf gaat afschilferen. Zonde van de moeite. Ook behangen is geen kinderspel. De naden moeten goed aansluiten, of er ontstaan blazen en oneffenheden. Met een binnenhuisarchitect bent u zeker van een kwalitatief eindresultaat.
Binnenhuisarchitectuur
Of het nu gaat over een villa, appartement of tiny house: binnenhuisarchitectuur tovert iedere woning om tot een droomhuis. Een sterke binnenhuisinrichting en interieurstijl trekt zich door van de slaapkamer tot de woonkamer. Het vormt een harmonieus en klassevol geheel. Een binnenhuisarchitect heeft een waaier aan inzichten en ervaringen waarmee hij u van goed interieuradvies kan voorzien. Hij begeleidt u op vlak van interieurbouw, interieurvormgeving, kleurencombinaties, en kan zelfs meubels ontwerpen op maat. Het lijkt een dure investering, maar binnenhuisarchitectuur verrijkt uw leven op een esthetische en functionele manier.
Meubels op maat
Uw interieur dat extra tikkeltje persoonlijkheid geven? Dat doet u met meubels op maat. Verwen uzelf met duurzame, kwalitatieve meubels die gegarandeerd een leven lang meegaan. Denk maar aan inbouwkasten, een dressing, of een tv-meubel. Wat uniek en op maat gemaakt is, past veel beter tussen uw muren dan standaard meubels. Samen met een interieurarchitect kunt u de ontwerpen opstellen, van een landelijk tot modern design. Alles wordt nauwkeurig opgemeten en gemaakt. Zo hebt u volledige controle bij het inrichten. Zowel het ontwerp als de uitvoering, de materiaalkeuze en kleuren.
Raamdecoratie
Gordijnen maken een slaapkamer erg knus. Zonder ze zou het een kale en misschien wel enge bedoeling zijn. Maar gordijnen zijn heus niet voor alle ruimtes even geschikt. Eenmaal u ze sluit, kan het namelijk verduisterend donker zijn. Met jaloezieën en shutters daarentegen, bepaalt u zelf de lichtinval en de inkijk van buitenaf. Is het erg zonnig? Dan kunt u de binnenzonwering goed gebruiken. Geen overbodige luxe, zeker niet tijdens hete zomers. Bovendien wordt het esthetische aan het functionele gekoppeld.
Gyprocwanden
Een gyproc wand biedt mogelijkheden. Het is een eenvoudige manier om uw woning een andere look te geven. U kan het gebruiken als scheidingsmuur, om een ruimte in twee te delen, om kabels en isolatie te verbergen, of om de akoestiek of brandveiligheid van een kamer te verhogen. Praktisch of niet, het kan perfect in uw binnenhuisinrichting passen. Een interieurarchitect houdt hier rekening mee in zijn ontwerp.
Interieuradvies
Bent u een grote fan van een warme, landelijke stijl? Of ambieert u een moderne inrichting in Oostham? Hoe dan ook, het is de bedoeling dat deze interieurstijl zich doortrekt doorheen uw huis. Zo komt het over als een mooi geheel. Geen kakafonie aan stijlen en kleuren, maar een gebalanceerde woning waarin alles op elkaar is afgestemd. Om een optimaal resultaat te bereiken kunt een beroep doen op interieuradvies van een expert. Op basis van uw wensen wordt een design op maat samengesteld. Zo bekomt u het huis van uw dromen, met een interieurinrichting waarin u zich helemaal thuis voelt.
Lichtadvies
Het volledig uitwerken van een ‘licht’-concept is geen sinecure, dit gebeurt dan ook in samenwerking met een team van lichtadviseurs die meerdere jaren ervaring hebben. Volgens uw noden en wensen werken zij een compleet voorstel uit, en dit naar ieders budget. Wilt u graag het effect van licht ervaren vanuit een totaal ander perspectief? Vul ons offerteformulier in en vergelijk onze interieur experts!
Als particulier zal er voor u op basis van het grondplan en de beschikbare doorsneden een duidelijke inplanting uitgewerkt worden. Van de voorgestelde verlichting ontvangt u eveneens een dossier/offerte met bijhorende foto’s. Deze bundel zal u persoonlijk verduidelijkt worden al dan niet in combinatie met het interieurontwerp of -advies.
Als bedrijf is de uitwerking van lichtadvies iets complexer, hier dient er namelijk rekening gehouden te worden met wettelijke normeringen, mogelijkheid tot afschrijf-periodes alsook tot subsidieaanvragen.
De uitwerking hiervan vraagt nog nét iets meer dan bij een particulier project, maar ook hier kan een interieurstylist u een passend antwoord op bieden. Deze lichtberekening zal verduidelijkt worden met de nodige beelddocumentatie en eventuele offerte. Dit alles wordt u gepresenteerd in een overzichtelijke dossier.
Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten van uw interieurproject besparen.
Kleuradvies
Kleuren hebben elk een eigen uitwerking, gevoelstemperatuur. Rood is bijvoorbeeld ideaal voor een warme, uitnodigende sfeer in de woonkamer. Tegelijkertijd kan té veel rood zorgen voor nervositeit, en zelfs vermoeidheid opwekken. Blauw straalt op zijn beurt rust en inspiratie uit. Geschikt voor de slaapkamer, studeerkamer of een leeshoekje. Bruin staat elegant, stijlvol, en creëert een sfeer van stabiliteit. U ziet: kleuren kiezen is niet zomaar kijken wat u mooi vindt. Er komt veel meer bij kijken. Het moet matchen en staan. Bij professioneel interieuradvies hoort dus ook kleuradvies van de interieurstylist.
Verkoopstyling in Oostham
Bent u van plan uw woning of kantoor te koop te zetten? Staat het al lang te koop zonder succes? Verkoopstyling in Oostham kan u helpen. Wie op zoek is naar een woning, wil een totaalconcept zien. De eerste indruk van uw woning is ontzettend belangrijk. Veel potentiële kopers laten zich namelijk inspireren door uw persoonlijke spullen. Een sterk interieurontwerp, doorgetrokken van woonkamer tot slaapkamer, kan indruk maken. De foto’s die online staan worden vaak bekeken. Als deze een bepaalde sfeer uitademen, gaan mensen sneller blijven hangen. Verkoopstyling helpt u het huis verkoopklaar en presentabel te maken. Of uw interieur nu landelijk of modern is, de binnenhuisarchitect weet er altijd wat van te maken.
Hoe gaat een interieurarchitect te werk?
Hoe komt een woonkamer, slaapkamer, keuken of zolder met een fris, modern interieur tot stand? Interieurvormgeving is een complex proces dat bepaalde know-how vereist en bovendien erg verschilt van opdracht, persoonlijke voorkeur, interieurstijlen, en de binnenhuisarchitect zelf. Toch zullen bepaalde fasen altijd doorlopen worden, zoals het oriënterend gesprek, het voorontwerp, het interieurontwerp en de prijsbepaling.. Deze fasen worden hieronder concreet toegelicht.
Oriënterend gesprek
Een interieurarchitect zal allereerst een persoonlijk gesprek aangaan met de klant. Tijdens dit oriënterend gesprek zal hij/zij polsen wat de klant precies wilt: Welke interieurstijlen vindt de klant mooi? Welke ruimtes wil de klant laten inrichten? Verwachtingen, eisen, budget en wensen worden besproken. Vervolgens zal de interieurarchitect de situatie concreet een kaart brengen. Hij of zij gaat interieuradvies geven, een kostenraming maken, eventueel al naar de ruimtes kijken, en in geval van renovatie- of bouwplannen, deze opmeten. Is er een klik? Dan zal de expert een vrijblijvende offerte voorleggen.
Afspraken maken
Na het oriënterend gesprek worden bepaalde afspraken onderling vastgelegd. Zal de architect enkel interieuradvies geven, of het hele proces voltrekken? En hoelang zal het project duren, wat mag er veranderen en wat niet, waar gaat de stijlvoorkeur naar uit,… De expert kan werken volgens een uurloon of een vaste prijs per vierkante meter. Vaak komt er daar een commissieloon bovenop. Dit zijn allemaal belangrijke afspraken. Meestal wordt er ook contractueel vastgelegd dat er maximaal drie voorontwerpen of aanpassingen mogelijk zijn in de fase van het voorontwerp.
Voorontwerp
De interieurarchitect gaat uw wensen omzetten naar schetsen. Hij gaat het interieurproject analyseren en onderzoeken. Het voorontwerp wordt eerst ruw geschetst. Vervolgens zal het in een 3D beeld worden gegoten. In het begin zal het voorontwerp simpelweg over de indeling en de globale interieurbouw gaan. Beetje bij beetje wordt het meer afgelijnd en concreter. De interieurarchitect zal zich meer toespitsen op design, kleuren, licht, materialen. Zo zal hij een evenwichtig en stijlvol interieurontwerp ontwerpen. Eenmaal klaar, zal hij met de klant samenzitten om het resultaat te bekijken.
Definitief interieurontwerp
In de derde stap wordt het voorontwerp uitgewerkt tot een definitief interieurontwerp. Er wordt gebruik gemaakt van schetsen, plattegronden, 3D ontwerpen, omschrijvingen en stalen van kleur en materiaal. Op deze manier krijgt de klant een idee van het totaalontwerp. Alles wordt nu klaargestoomd voor de uitwerking. Er worden offertes opgevraagd bij verschillende aannemers en leveranciers, afhankelijk van de gemaakte afspraken doet de architect dit, of doet u dit. De offertes zijn niet bindend en kunnen altijd hoger oplopen, wanneer er zich onvoorziene kosten voordoen. Ook eventuele bouwvergunningen worden aangevraagd. In deze fase worden de puntjes op de i gezet, alvorens de uitwerking echt van start gaat.
Opvolging en oplevering
Verschillende interieurstijlen
Staat u op het punt uw woning (opnieuw) in te richten? Dan breekt u zich wellicht het hoofd over welke interieurstijl het best bij u past. Vandaag de dag zijn er namelijk bijzonder veel mogelijkheden wat dat betreft. De ene houdt het op een klassieke, landelijke stijl. De ander verkiest dan weer een kleurrijke vintage look of misschien zelfs een industriële, strakke aankleding. We geven een overzicht van de meest gebruikte interieurstijlen, inclusief praktische tips.
Landelijk interieur
Een landelijk interieur, oftewel de cottage stijl, straalt rust uit. Deze stijl kent zijn oorsprong in het Franse en Britse platteland, en dat ziet u. Na een lange dag kwamen boeren tot rust in deze charmante woonstijl. Een huis met een landelijk interieur straalt namelijk warmte, knusheid en comfort uit.
Wie de cottage stijl wil vertalen naar zijn of haar interieur, kiest best voor de volgende kleuren: wit (maar geen koel wit), beige, grijs, zwart, groen, blauwe, en taupe. Ook pastelkleuren passen perfect in dit geheel, en geven het alsnog een speelse, jeugdige toets. Wat betreft materiaalkeuze, kan u best gaan voor hout, beton, stof, wol, linnen, katoen en rotan. Het hout mag zelfs onbewerkt zijn, zodat het een ‘roestige’ en authentieke look krijgt.
Modern interieur
Wie modern zegt, zegt minimalistisch. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door strakke, rechte lijnen. Het is netjes en straalt daardoor hygiëne en sereniteit uit. Bent u fan van een moderne inrichting? Dan vertrekt u best van enkele neutrale tinten, zoals wit, zwart of beige, die u doorheen het hele interieur doortrekt. Het is een fijn idee om daarbovenop te werken met enkele accentkleuren die in het oog springen. Denk aan mosgroene kussenslopen in de zetel. Toch houdt u het best allemaal heel sober. Te veel tierlantijntjes passen niet in een modern interieur. Gebruik dus niet te veel kleine decoratie, maar ga doordacht te werk. Less is more.
Industrieel interieur
De industriële look is aan een opmars bezig. Deze interieurstijl kent zijn oorsprong in de fabrieksarchitectuur van de 19de en 20ste eeuw. Het nuttige kreeg toen voorrang op het esthetische. Een industrieel interieur is vanzelfsprekend minimalistisch. Toch is het geen gemakkelijke noch goedkope woonstijl om te creëren.
Wissel effen, afgewerkte materialen af met ruwe materialen, zoals onbewerkt hout of ijzeren steunpilaren. Het interieur mag niet gepolijst lijken. De charme zit hem in die no-nonsense allure. Verder is het aangeraden te werken met tijdloze designs en accentkleuren om de boel op te vrolijken.
Scandinavisch interieur
Het Scandinavisch interieur is bijzonder populair. De warme kleuren en materialen geven uw woning een huiselijke aanblik. Toch is dit echt niet hetzelfde als een landelijk interieur. Een Scandinavische look kenmerkt zich namelijk door de combinatie met minimalistische details, strakke lijnen, en lichte kleuren. Ook geometrische vormen en andere gekke patronen passen perfect in dit interieur. Experimenteer er op dat vlak maar op los.
Hout is een belangrijk element in een Scandinavisch design. Finland, Denemarken en Zweden zijn namelijk rijk aan deze grondstof. Zowel voor meubels, het plafond, muurbekleding als de vloer wordt hout gebruikt, vaak afgewerkt met een natuurlijke beits kleur. Plantenliefhebbers voelen zich als een vis in het water bij deze stijl, want kamerplanten passen hier naadloos bij.
Marokkaans interieur
Fan van een exotisch toetsje in uw woning? De Marokkaanse stijl komt oorspronkelijk van de Moorse architectuur. Deze is rijk aan patronen en kleuren. Geen wonder dat er steeds meer Marokkaanse invloeden terug te vinden zijn in Westerse woningen: deze stijl maakt u instant vrolijk.
Bent u van plan de kaart van het Marokkaanse interieur te trekken, dan kan u best werken met de volgende kleuren: kobaltblauw, turquoise, smaragdgroen, saffraan- en karmijnrood, maar ook goud, koper en zilver kunnen. De kleuren zijn fel, intens en zuiver. U hoeft uiteraard geen ryad te bouwen. Met enkele typische elementen komt u al ver. Ga dus voor kleurrijke stoffen, leder, Berberse tapijten en herkenbare Arabische lampjes.
Japans interieur
Japan heeft meer te bieden dan enkel sushi. De traditionele bouw- en interieurstijl is een grote bron van inspiratie. Kernwoorden die hierbij passen zijn rust, ruimte, stilte, sereniteit en oog voor detail.
Om te beginnen is het belangrijk dat je ruimte durft open te laten. Dit zorgt niet voor een leegte – wat u misschien in eerste instantie zou denken – maar voor rust. Dat minimalisme is een belangrijk principe. Combineer dit meubels uit sobere, strakke lijnen. Laat franjes en versieringen achterwege. Ga daarenboven voor neutrale kleuren, aardetinten, en natuurlijke materialen zoals ruwe zijde, wol en katoen. Wie helemaal Japans wil gaan, doet dat met de typische vloerkleden van geperste rijststro (tatami matten). Ook bamboe doet het goed in deze interieurstijl.
Gemiddelde prijzen
Een uitzonderlijke interieurinrichting, hoeveel kost dat? U moet allereerst op zoek gaan naar de geschikte vakman om uw project te realiseren. Een betrouwbare en professionele interieurarchitect uit de regio Oostham. Ten tweede kan u vrijblijvend offertes aanvragen, die u vervolgens kunt vergelijken. De prijs is uiteraard afhankelijk van wat u wenst te laten inrichten. Gaat het enkel over interieuradvies? Dan betaalt u gemiddeld €200,-. Voor een klein of middelgroot project, bedraagt de gemiddelde prijs €750,-. Een totaalproject waarbij heel het binnenhuisinrichting onder handen wordt genomen, kost tussen de €2500,- en €10.000,-. Reken bij uw totaalprijs de commissie van de interieurarchitect, deze schommelt gemiddeld tussen de 10 en 15%.
Vrijblijvend offertes vergelijken loont
Het moge duidelijk zijn dat het vergelijken van verschillende firma’s en de daarbij horende prijsoffertes loont. De interieur specialisten zetten voor u een scherpe prijs neer waardoor u een goed inzicht krijgt in de prijzen voor uw interieurproject. In vergelijking met een persoon die direct zaken doet met een interieurarchitect of interieurstylist uit Oostham kunnen de totale kosten wel 40% lager zijn. Dat is veel geld dat u weer aan een leuk interieur kan besteden.
Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten van uw interieurproject besparen.
De gemeente Ham
Deelgemeenten: Kwaadmechelen en Oostham
Website van de gemeente Ham
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Tessenderlo, Beringen, Leopoldsburg, Laakdal, Meerhout en Balen